Akvarellmaler Hilde Eilertsen Sletvold

Hilde Eilertsen Sletvold ble født i Harstad i 1965, men er nå bosatt i Tromsø. Hun er utdannet barnesykepleier og pedagogisk veileder. I 1990 begynte hun med akvarellmaling. De siste årene har hun malt på heltid. I dag har hun sitt atelier på Smørtorget i Tromsø sentrum, hvor hun også er en av gründerne. 

En ambassadør for lyset i nord

Etter sin første separatutstilling i Tromsø i 2008, har Hilde hatt flere separat- og gruppeutstillinger. Hennes akvareller har blitt svært godt mottatt av gallerier og publikum over hele landet. Hun har blitt kalt en ambassadør for lyset i nord.

"De mektige fjellene, husene på bygdene og det ekte nordnorske fasinerer meg. Jeg henter inspirasjon i den nordnorske naturen og i møtet mellom mennesker og natur, i det skiftende været, i lyset, den blå vinterdagen i mørketida og strålende midnattssol. Med akvarellene mine føler jeg at jeg kan gi dette et uttrykk og vil skape en følelse, en stemning, gjenkjennelse eller undring hos den som ser. Jeg håper jeg kan formidle dette særegne nordnorske gjennom mine bilder. Så kanskje noen forstår hvorfor vi bor her oppe".

Hilde Eilertsen Sletvold

Internasjonal anerkjennelse

Også på den internasjonale arena er Hilde et spennende navn. I 2012 ble hun valgt ut til å representere Nordiska Akvarellselskapet på ECWS (European Confederation of Watercolour Societies) sin festival i Genova. Hun ble også juryert av the International Watercolor Society i 2012, 2013 og 2014. 

Referanser

"Hildes akvareller er ettertraktet, og det er lett å forstå at mange blir bergtatt av lyset i hennes landskaper. Hun har en mesterlig evne til å uttrykke seg presist med akvarellfargene. I å formidle den ekte fasinasjon hun selv sikkert opplever i sitt hjemlige landskap".

Dagfinn Bakke,
Galleri Dagfinn Bakke, Svolvær 

"Med små abstrakte virkemidler fører Hilde oss ekstremt tett på virkeligheten. Hun får oss til å se lyset og speilingene i naturen på en intens måte. Hilde Sletvold mestrer akvarell på en elegang måte". 

Elenor Martinsen,
Galleri Hole Artcenter, Oslo 

"I alle år jeg har undervist i akvarell, er det fra tid til annen noen som bemerker seg i positiv retning. Et navn i særklasse er Hilde Eilertsen Sletvold. Hun har et stort medfødt talent for akvarell og som pedagog".

Torgeir Schjølberg,
svært anerkjent norsk akvarellmaler og viktig mentor for Hilde

 

Utdanning og erfaring

Her finner du Hildes komplette CV